LINOLEUM & MARMOLEUM VLOEREN

Linoleum en Marmoleum reinigen of strippen

Linoleum is een veel voorkomende vloer. Tevens een vloer die veel mogelijkheden biedt voor de Excentr Methode. De linoleum vloeren kunnen goed gereinigd worden met de Excentr machines. Kies voor een Pink Pad in combinatie met water!

Meest voorkomende toepassing op linoleum en marmoleum is het verwijderen van oude polymeer/was lagen!

ONZE EXCENTR METHODE:
5 UNIEKE VOORDELEN

  • 4 keer zo snel
  • Unieke vorm
  • Ergonomisch verantwoord
  • Milieuvriendelijk
  • Dieptereiniging

ONZE EXCENTR METHODE:
5 UNIEKE VOORDELEN

  • 4 keer zo snel
  • Unieke vorm
  • Ergonomisch verantwoord
  • Milieuvriendelijk
  • Dieptereiniging

Top- en diepstrippen

Dankzij de 2850 toeren en hoge werkdruk is zowel top- als diepstrippen gemakkelijker dan ooit met de Excentr machines. De Excentr Methode biedt u de mogelijkheid droog, met alleen water of traditioneel met stripper te strippen.

Droog strippen

Wanneer u droog wilt strippen doet u dat graag stofarm. Daarom adviseren wij de Excentr Splash & Dust Guard in combinatie met de Excentr Dust Control vacuüm. Zo werkt u zonder dwarrelstof en pakt u tevens zo’n 50% van het stof van de vloer op. De droge methode kan in specifieke gevallen veel voordelen hebben t.o.v. natte methoden. Om goed te kunnen strippen gebruikt u pads met een toevoeging van diamant of aluminium oxide.

Nat strippen

In onze ogen is de natte methode het meest efficiënt. Daarmee stript u met een minimale hoeveelheid water en zonder toevoeging van stripper. Dit geeft veel voordelen: geen dure stripper, geen risico op verbranden/ verkleuren oppervlak, niet neutraliseren, geen gladde vloer, etc. U kunt ervoor kiezen het oppervlak eerst in te zetten met water, maar ook kunt u het water direct vanuit de Excentr Solution Tank op het oppervlak aanbrengen. Deze methode heeft veel voordelen ten opzichte van het droogstrippen. De pad spoelt zichzelf en blijft hierdoor constanter scherp, de verwijderde was blijft drijven en is, zolang de vloer vochtig blijft, gemakkelijk te verwijderen met de waterzuiger. Om goed te kunnen strippen zonder stripper gebruikt u pads met een toevoeging van diamant of aluminiumoxide.

Traditioneel strippen

De derde optie is de meest traditionele manier. Hierbij werkt u met een oplossing van water en een stripper. In deze methode zet men de vloer in met de oplossing, laat dit inwerken en stript vervolgens met een harde traditionele pad het oppervlak. De winst zit hem bij deze methode voornamelijk in snelheid, gebruikersgemak en vorm machine.

Extreme opbouw/randopbouw

Bij extreme opbouw en/of randopbouw kan de vloer eerst gestript/geslepen worden met een slijpnet. Gebruik korrel 60 / 80 of 100, afhankelijk van de opbouw, om de eerste lagen polymeer te verwijderen. Probeer circa 80% van de polymeer te verwijderen. Ga daarna verder op bovenstaand beschreven methode om de vloer zelf niet te beschadigen met het agressieve slijpnet. Bij randopbouw kunt u ervoor kiezen het slijpnet op formaat over de lange zijde af te knippen en deze te plaatsen op een normale strippad. Werk vervolgens met de lange kant van de machine (zijwaarts) over de randopbouw om alleen de randopbouw agressief aan te pakken met het slijpnet. Let tijdens bovenstaande processen goed op. Wanneer u te ver doorstript met deze grove en agressieve slijpnetten kan er schade aan het oppervlak ontstaan.

Benieuwd naar hoe wij kunnen bijdragen aan uw vloeren?
Klik hier en vraag gratis en vrijblijvend een demonstratie aan!

De techniek van de toekomst

Excentr is een Nederlandse fabrikant van hoogwaardige, innovatieve vloer bewerkingsmachines, producten en concepten die werken volgens de ‘’Excentr methode’’. Deze manier van werken geeft u 5 grote voordelen ten opzichten van de traditionele machinale reinigingsmethodes.

Toepassingen

Hoe wilt u uw vloer reinigen, onderhouden of bewerken?

Reiniging en dieptereiniging

Top- & diepstrippen

Slijpen, renoveren & polijsten

Schuren en afwerken

Preparatie van oppervlakken

Vloertypen

Wat voor type vloer wilt u reinigen, onderhouden of bewerken?

Keramische tegels

Antislip- en veiligheidsvloeren

PVC vloeren

Sportvloeren

Rubber vloeren

Natuurstenen vloeren

Beton en gecoat beton

Houten vloeren

Linolium vloeren

Marmoleum vloeren

Demonstratie aanvragen

Vraag via het contactformulier hiernaast gemakkelijk een demonstratie aan

Wilt u een demonstratie bij u op locatie? Ervaar met eigen ogen de effectiviteit en het gemak van de Excentr methode!