EXCENTR AIR 250

Excentr Air 250

De Excentr Air 250 by Rensair vernietigt virussen en bacteriën, terwijl de meeste conventionele luchtzuiveraars eenvoudigweg verzamelen en opsluiten. Het is een gepatenteerde oplossing die gebruik maakt van de meest geavanceerde zuiveringstechnologie incl. HEPA13 filters en UVC licht.

De unieke samenstelling van de Excentr Air 250 maakt het verschil. De positie van het UVC-licht dat op het filteroppervlak is gericht, zorgt voor een constante blootstelling van de ingesloten verontreinigingen. Deze blootstelling breekt het DNA en RNA af en vernietigt zo alle ingesloten verontreinigende stoffen.

Vernietiging op het filteroppervlak vermindert de kans op contact met gevaarlijke stoffen tijdens het vervangen van de filter.

Het in staat zijn van Excentr om meer dan 99,97% van de virussen (incl. coronavirus) en bacteriën in de lucht te vernietigen is gedocumenteerd door onafhankelijke laboratoria.

Hoe de Excentr Air 250 werkt:

1. De Excentr Air 250 neemt omgevingslucht van bovenaf op en gaat door een voorfilter, waardoor grotere deeltjes en stof worden opgevangen. Het voorfilter is eenvoudig te verwijderen van de bovenkant van de Excentr Air 250 om te kunnen reinigen en hoeft niet te worden vervangen.

2. Een krachtige ventilator (tot 560 m³/uur, 20.000 ft³/uur, 155 liter/seconde) duwt de lucht door een aan de onderkant  geplaatst cilindervormig HEPA 13-filter. De ventilator is een belangrijk onderdeel van het ontwerp. Door de hoge kwaliteit van de HEPA-filter ontstaat een extreem hoge statische luchtdruk in de cilinder, waardoor een sterke ventilator noodzakelijk is.

3. Wanneer deeltjes de binnenzijde van het HEPA 13-filter raken, worden bacteriën, virussen en andere micro-organismen die aanwezig zijn in de lucht tegengehouden. Door de voortdurende luchtstroom blijven de micro-organismen op het filteroppervlak vastzitten, terwijl de UVC-lamp, die in het midden van de cilinder is geplaatst, continu het hele filteroppervlak verlicht, waardoor het oppervlak wordt “gedesinfecteerd” door het DNA en RNA in bacteriën, virussen, enz. te vernietigen. Vernietiging van het filteroppervlak vermindert de kans op contact met gevaarlijke stoffen bij het vervangen van het filter.

4. Een grote hoeveelheid schone lucht verlaat de Excentr Air 250 in een hoek van 360 graden.

Is de Excentr Air 250 geschikt voor mijn bedrijf?

Een van de belangrijkste voordelen van Excentr’s Air 250 is het draagbare en compacte ontwerp, waardoor het een geschikte oplossing is voor bijna elk bedrijf.

Wij raden u aan om één Excentr Air 250 te gebruiken voor elke 120m² (1.250ft²) ruimte als u hem op de laagste capaciteit gebruikt (laag geluidsniveau bij 50dB). Of voor elke 250m² (2.691ft²) als uw ruimte meer geluid kan verdragen (67dB), bijvoorbeeld op plaatsen met achtergrondmuziek.

De Excentr Air 250 kan parallel aan een bestaand HVAC-systeem worden gebruikt en zal de luchtstroom niet verstoren. In feite kan een bestaand HVAC-systeem de luchtstroom in de ruimte verhogen en de Excentr Air 250 helpen om er sneller bij te komen.

Heeft u informatie nodig over hoe u de lucht in uw ruimte efficiënt kunt zuiveren?

Neem dan contact op met een van onze specialisten en laat u helpen met een oplossing die werkt voor uw inrichting.

Effectief tegen coronavirus

De Excentr Air 250 vermindert de belangrijkste virussen in de lucht, en verwijdert de coronavirusfamilie met 99,98% doeltreffendheid.

Schone lucht voor elke ruimte

Bijpassende producten

Panox 300
Disinfectant

  • Voor waterbestendige oppervlakken

  • Beschikbaar in verschillende formaten

Panox 1816
Concentrated

  • desinfecteren van alle soorten oppervlakken
  • Geconcentreerd desinfectiemiddel

De Excentr methode

Meer informatie of een offerte?

Neem contact op of bel ons direct op het volgende telefoonnummer: