DE EXCENTR METHODE

De meest doeltreffende manier van vloerreiniging en vloeronderhoud

De Excentr Methode is verbonden aan de revolutionaire Excentr machines. Het is een zeer doeltreffende manier van vloerreiniging en vloeronderhoud. Onze machines zijn zodanig vormgegeven (o.a. rechthoekig) waardoor ook de hoeken goed bereikt worden.

De pads maken 2850 rondjes van 7 mm per minuut. Dit maakt de mechanische werking ongeëvenaard. In tegenstelling tot bijvoorbeeld roterende eenschijfsmachines maakt de pad altijd helemaal vlak contact met het vloeroppervlak. Daardoor zijn deze machines zeer constant in zijn reinigingsprestatie en ook moeiteloos te bedienen. Het is bijzonder gemakkelijk en ontspannen om met de Excentr machines te werken. Om snelle en perfecte resultaten op bijna iedere vloer te garanderen is de druk op de pad instelbaar tussen de 17 tot 120 kg (afhankelijk van het type machine en aantal gewichten). Er zijn vele verschillende pads en toebehoren om op iedere vloer een maximaal resultaat te behalen.

Voordeel 1: Vier keer zo snel

De Excentr Methode is gebaseerd op een andere beweging dan de traditionele schoonmaakmachines maken. De mechanische beweging die de machine maakt is excentrisch, om precies te zijn. De Excentr Methode is gebaseerd op 2850 toeren per minuut in kleine cirkels van 7 mm.

2850 toeren per minuut betekent dat de machines van Excentr 15 keer meer beweging genereren dan traditionele schoonmaakmachines. Doordat de mechanische effectiviteit op de vloer (het oppervlak) veel hoger is, worden er veel sneller resultaten gehaald. Dit zorgt ervoor dat er doorgaans 3 á 4 keer sneller gewerkt kan worden! Dit maakt het systeem zeer interessant, er worden namelijk serieuze tijdswinsten geboekt en hierdoor gaan de kosten per m2 significant omlaag!

Voordeel 2: Een unieke vormgeving

De Excentr Methode maakt machinale reiniging slimmer! Ronde machines hebben altijd problemen met het reinigen langs de plinten en in hoeken. Dit was bij de ontwikkeling van deze methode één van onze speerpunten. Wij produceren rechthoekige machines en een aantal andere machines met bijzondere vormen om altijd de juiste oplossingen te kunnen bieden voor uw uitdagingen. Onze rechthoekige machines reinigen tot tegen de plint en in de hoeken. In beide gevallen zonder tussen ruimte.

Daarnaast hebben wij een zeer bijzondere oplossing voor moeilijk bereikbare plekken;

de Excentr 30-50. De enige reinigingsmachine ter wereld met een gepunte vorm! Ideaal voor reiniging onder radiatoren, reiniging onder hangende toiletpotten, maar ook bijvoorbeeld in zwembaden of in het openbaar vervoer. In deze omgevingen is alles zo ontworpen dat alles vrij van de vloer hangt, en alleen enkele poten contact maken. Met de gepunte vorm van de Excentr 30-50 komt u overal perfect tussen, én onder!

Voordeel 3: Ergonomisch verantwoord en gebruiksvriendelijk

Over het algemeen wordt werken met schoonmaakmachines als belastend werk ervaren. Zeker de eenschijfsmachines vergen veel inspanning om ze te controleren, toegegeven, voor de een wat meer dan voor de ander. Toch is hier voor zowel de beginnende als voor de gevorderde gebruiker een flinke winst te behalen! Met de Excentr Methode werkt u:

  • Ontspannen in onderarmen, schouders en rug;
  • Met een rechte rug, ergonomische houding;
  • Recht vooruit (met optie om recht achteruit te werken);
  • Zonder weerstand op de polsen.

Geen training vereist

Nog een groot voordeel van de methode voor managers die met veel wisselend personeel werken is dat de Excentr Methode geen (machine) training vereist. De machines zijn namelijk vanaf de eerste minuut veilig, eenvoudig en ergonomisch te bedienen. De simpele concepten die ontwikkeld zijn voor o.a. het reinigen, dieptereinigen, strippen, polijsten en renoveren van vloeren zijn chemievrij en gebaseerd op één of enkele stappen (pads). Hierdoor is het heel eenvoudig en verantwoord om mensen met geen of minder ervaring aan het werk te zetten! Tenslotte wordt de methode aanbevolen voor mensen met lichamelijke beperkingen omdat deze methode het lichaam minimaal belast.

Voordeel 4: Milieuvriendelijk

Een continu terugkerend en belangrijker thema is de manier waarop men schoonmaakt of bewerkt in relatie tot de impact die het heeft op het milieu. Niet zo gek als u bedenkt hoeveel liters chemie/schoonmaakmiddel er wereldwijd per dag door het riool gespoeld wordt.

Bij Excentr zijn wij niet tegen het gebruik van schoonmaakmiddelen, maar zijn wij voor het reduceren ervan! Gebruik reinigingsmiddelen alleen wanneer het nodig is en de impact / reducering die er gemaakt kan worden is gigantisch. Wie op de juiste manier werkt met de Excentr Methode reduceert zijn verbruik van reinigingsmiddelen met 95%! Dat is een flinke belofte, maar dit is waar wij vanaf dag één mee bezig zijn! Wij ontwikkelen systemen die het gebruik van schoonmaakmiddelen en chemie overbodig maken. Om dit te realiseren voegen wij deeltjes toe aan de pads. Diamantjes, aluminiumoxide deeltjes, stukjes (gerecycled en afbreekbaar) kunststof, etc. Dit zorgt er o.a. voor dat:

  • Chemieverbruik verminderd wordt met 95%
  • Kosten omlaag gaan (geen schoonmaakmiddel nodig)
  • Risico’s vermeden worden (geen schade door verkeerd gebruik chemie, geen slipgevaar, verf op plinten blijft onaangetast, geen residu na reiniging, geen overdosering, geen risico voor gebruiker)
  • Milieuvriendelijk werken

Al onze pads zijn Full Cycle® producten en zijn gecertificeerd door Green Seal™ voor Milieu Innovatie gebaseerd op een snellere biologische afbraak in vuilstortplaatsen en 100% gerecycled materiaal/natuurlijke vezel. In veel gevallen zijn onze pads gemaakt van gerecyclede PET flessen.

Voordeel 5: Dieptereiniging

Lastig te reinigen voegen? Of problemen met het schoonmaken van structuur in vloeren? Meer en meer vloerfabrikanten gaan van gladde vloeren, naar vloeren met structuur. Denk aan de pvc-vloeren met houtlook etc. Prachtig, maar een uitdaging voor de gene die verantwoordelijk is voor de reiniging en het onderhoud!

De Excentr Methode is gebaseerd op een korte, kleine beweging van 7 mm in een cirkel. Deze beweging in combinatie met onze speciaal ontwikkelde Excentr Fiber Pad garandeert een diepe reiniging!

De Excentr methode

Toepassingen

Hoe wilt u uw vloer reinigen, onderhouden of bewerken?

Reiniging en dieptereiniging

Top- & diepstrippen

Slijpen, renoveren & polijsten

Schuren en afwerken

Preparatie van oppervlakken

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Vraag via het contactformulier hiernaast gemakkelijk een demonstratie waarbij u uitgebreide informatie over de Excentr methode krijgt. Wij nemen naar aanleiding van uw aanvraag zo snel mogelijk contact op.