EXCENTR 43

Combinatie excentrische en roterende bewegingen

De Excentr 43 combineert de Excentrische beweging met een roterende beweging zoals een eenschijfsmachine deze maakt. Deze combinatie van bewegingen, ook wel een orbitale beweging genoemd, is zeer effectief op harde en zachte vloeren. De Excentr 43 heeft net zoals de 55-35 en 30-20+ een variabel gewicht. De paddruk is door middel van gewicht toevoeging tussen de 38 en 80 kg.

Standaard met sproeisysteem

Dankzij de twee bewegingen is er een optimale mix tussen balans en extreme reinigingskracht. Het werken met de Excentr 43 is super eenvoudig en zeer ergonomisch. Optioneel is de machine voorzien van een sproeisysteem. Het water, al dan niet met de toevoeging van een product, wordt gelijkmatig verdeeld over het oppervlak op een gecontroleerde manier. Ideaal wanneer u op tapijt aan het werk bent! De Excentr 43 kan gebruikt worden voor het reinigen, strippen, en polijsten van vele vloeren.

De Excentr 43 is voorzien van een afneembaar netsnoer, hierdoor bent u flexibel in het gebruik. Bij schade aan het netsnoer heeft u geen elektricien nodig.

Tapijt

Met de Excentr 43 kan men een moderne  vorm van bonnetreiniging realiseren. In de ronddraaiende beweging van  de traditionele eenschijfsmachine duwt men eigenlijk alle vezels één kant op. Hierdoor is het reinigingsresultaat niet optimaal en ontstaat er minder volume in het tapijt. Omdat de Excentr 43 niet alleen orbitaal draait met 140 t/min maar tegelijkertijd ook 1400 kleine excentrische rondjes van 2,1 cm maakt, schudt u de polen en schraapt de microvezelpad de polen/tapijtvezels aan alle kanten schoon. Deze manier van werken garandeert dus een schoner resultaat en meer volume in de polen/ vezels.

Hout

Doordat de Excentr 43 een ‘’complexe’’ bewegingen in meerdere richten maakt is het een zeer geschikte machine voor de bewerking van hout. Het schuurbeeld is zowel bij grovere als bij lichtere korrels (grit) schuurpapier en slijpnetten zeer indrukwekkend. Ook voor het tussenschuren en polijsten wanneer er met een bandschuurmachine gewerkt is, zal deze machine u versteld doen staan. Ook wanneer u de vloer wilt gaan afwerken met olie of was laat de machine u niet in de steek. De machine verdeelt het product goed en wrijft het oppervlak perfect in.

Technische specificaties

Werkoppervlak 43cm – 17″ inch
Gewicht 38 kg – 80 kg (56g/cm2)
Geluid 60 dB
Kabellengte 15 m (afneembaar)
Beweging 1400 Rpm x 21 mm p/m
Volt/Hz 230 V/50Hz
kW 0,75 kW
Beschermingsklasse IPX54
Hoogte vloer – motor 37 cm
Hoogte vloer – steel 125 cm maximaal
Voorkant machine – achterkant wiel 70 cm

Bijpassende producten

Excentr
55-35

  • Paradepaardje

  • 120kg pad druk

  • Ergonomisch

  • Onderling te koppelen

De Excentr methode

Meer informatie of een offerte?

Neem contact op of bel ons direct op het volgende telefoonnummer: